Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه هنگام بازگشایی تعمیر شفاخانه تدریسی شهرآرا گفت که وزارت صحت عامه مصمم است تا ۳ سال دیگر ۳۰ درصد کاهش در رقم مرگ و میر مادران به‌وجود آورد.

آقای فیروز افزود که این امر مستلزم هماهنگی بیشتر با نهادهای مسوول برای بلند بردن سطح دانش و مهارت های دوکتوران، قابله ها و سایر کارمندان مسلکی صحی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فیروز در حالی این گفته‌ها از آمادگی‌ها برای کاهش مرگ و میر مادران حرف می‌زند که هفته‌گذشته وزارت صحت عامه با اظهار نگرانی از افزایش رقم مرگ و میر مادران و نوزادان گفته بود که مرگ و میر مادران از۳۲۷ تن در یک صد هزار ولادت زنده به ۶صد الی ۷صد تن در یک صد هزار ولادت زنده بصورت تخمینی افزایش یافته‌است.

آوا نوشت: در همین حال وزارت صحت عامه به همکاری وزرات تحصیلات عالی، تعمیر کار عملی مراقبت های عاجل ولادی شفاخانه تدریسی شهرآرا را افتتاح کرد و به‌بهره برداری سپرد.

وزیر صحت عامه بازگشایی این مرکز را یک گام مثبت در راستای کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان عنوان کرد.

فیروز، نقش وزارت تحصیلات عالی را در راستای بهبود عرضه خدمات صحی در کشور مهم خواند و افزود: با وجود اینکه وزارت صحت عامه و تحصیلات عالی از نظر تشیکلاتی و اداری متفاوت می‌باشند اما هدف مشترک دارند.

او با بیان‌اینکه کیفیت خدمات صحی بازتاب دهنده کیفیت تدریس است افزود: به هر اندازه‌ی که کیفیت تدریس بهتر شود به همان اندازه کیفیت خدمات صحی نیز بهتر خواهد گردید.

او خاطر نشان کرد که وزارت تحصیلات عالی برای داشتن جامعه سالم با افراد تندرست و ایجاد روابط بین السکتوری نقش برجسته داشته و می‌تواند وزارت صحت عامه را در راستای تامین صحت مردم یاری کند.

گفتنی است که تعمیر کار عملی مراقبت های عاجل ولادی شفاخانه تدریسی شهرآرا به ابتکار وزارت صحت عامه و تفاهم وزارت تحصیلات عالی، به کمک مالی سازمان صحی جهان به منظور تدویر کورس‌های آموزشی مراقبت‌های عاجل اساسی ولادی برای دانشجویان دانشگاه طبی کابل و کارهای عملی ترمیم و به بهره برداری سپرده شد.

فریده مهمند وزیر تحصیلات عالی نیز هنگام بازگشایی این شفاخانه گفت که وزارت تحصیلات عالی به‌عنوان یک وزارت کلیدی مسوولیت عرضه خدمات تحصیلات عالی با کیفیت را به عهده دارد، از همین‌رو تلاش دارد تا در پهلوی سکتور صحت زمینه کار های عملی را در دیگر عرصه ها نیز فراهم کند.

انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۸۸۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

به گزارش خبرگزاری مهر، صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

کد خبر 6093712 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در شمال افغانستان
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • خبر خوش سخنگوی دولت برای بازنشستگان تامین اجتماعی
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • ایجاد مجتمع‌های زراعتی در افغانستان