Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مهر، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال پروانه سلحشوری مبنی بر علت تبعیض در جذب فارغ التحصیلان زن به عنوان هیئت علمی، گفت: قطعا همواره تلاش ما این بوده از خانم ها در آموزش عالی کشور استفاده شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر جمعیت دانشجویی کشور حدود ۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون نفر است که ۵۲ درصد آنها را دانشجویان خانم تشکیل می دهند و نشان می دهد در موضوع تحصیلات عالیه خانم ها موقعیت بسیار خوبی دارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در بین دانشجویان کارشناسی ارشد ۴۶ درصد خانم هستند و در بین جمعیت دانشجویان دوره دکتری ۴۴  درصد خانم هستند بنابراین فضای تحصیلات عالیه برای خانم ها در کشورمان به خوبی فراهم است.

غلامی متذکر شد: افزایش جمعیت دانشجویی خانم ها پس از انقلاب اسلامی یک روند و جریان تدریجی را طی کرده و روز به روز افزایش داشته است.

وی بیان کرد: تعداد اعضای هیئت علمی خانم در سال ۸۸، ۲۲۰۰ نفر بود که در سال ۹۲ به ۵۷۰۰ نفر و در بهمن ۹۷ به ۱۲ هزار نفر رسید و این مسئله حاکی از آن است که همه ساله جذب اعضای هیئت علمی زن ارتقاء پیدا کرده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: ما هیچ‌گونه تبعیضی در جذب زنان به عنوان اعضای هیئت علمی قائل نشده‌ایم و اگر کسی موردی در این زمینه دارد، به ما ارائه دهد تا آن را رسیدگی کنیم.

غلامی با بیان اینکه ۲۱ درصد از جمعیت اعضای هیئت علمی کشور را زنان تشکیل می‌دهند، گفت: ذکر این نکته حائز اهمیت است که وزارت علوم دخالت مستقیمی در جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها ندارد اما همواره تأکید ما بر این بوده که در بخش‌های مختلف آموزشی و دانشگاهی کشور، از ظرفیت زنان استفاده شود و تأکید می‌کنم که هیچ منعی برای استفاده از جمعیت زنان در اداره امور دانشگاه‌ها نمی‌بینیم.

وی افزود: در مجموع ۱۴ دانشگاه دولتی تک‌جنسیتی مربوط به زنان داریم که نماینده سؤال‌کننده گفت «چرا در این دانشگاه‌ها هم بعضاً از نیروهای مَرد استفاده شده است»؛ این مسئله به دلیل وجود برخی مسائل و مشکلات بسیار زیاد است و زنان نمی‌توانند تمام‌وقت در این بخش‌ها فعالیت کنند و بعضاً برخی زنان خودشان از پذیرفتن این سِمَت‌ها استقبال نمی‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه تمام تلاش ما این است که ظرفیت حضور زنان در دانشگاه‌ها و بخش‌های علمی کشور را افزایش دهیم، اظهار داشت: از ۲۲۰ پست ستادی در وزارت علوم، ۱۱۶ پست در اختیار زنان است و این مسئله حاکی از آن است که بیش از ۵۰ درصد این مسئولیت‌ها به زنان داده شده است اما در بخش معاونت‌های وزارت علوم اقرار می‌کنم که وضعیت این‌گونه نیست.

غلامی اظهار داشت: البته دو مدیرکل وزارت علوم و همچنین رؤسای چند پژوهشکده در وزارت علوم از زنان هستند و ما همواره به ظرفیت زنان برای اداره بخش‌های آموزشی و دانشگاهی کشور توجه می‌کنیم و تلاش می‌کنیم که وضعیت حضور آنان در این عرصه‌ها را ارتقاء دهیم.

وی گفت: هر جا زنان مسئولیت پذیرفتند، تمام وقت و انرژی خود را صرف مدیریت کردند و شاید علت آنکه در برخی از جاها، آنان از پذیرفتن برخی سمت‌ها استقبال نمی‌کنند این است که زنان وظیفه مدیریت منزل را هم بر عهده دارند و حضور تمام‌ وقتشان در پست‌های مدیریتی ممکن است آسیب‌زا باشد اما با همه این مسائل، ما به دنبال آن هستیم که ظرفیت حضور زنان در بخش‌های دانشگاهی کشور را تقویت کنیم.

باید وضعیت زنان در دانشگاه‌ها ارتقاء یابد

در ادامه پروانه سلحشوری در طرح سؤال از وزیر علوم، گفت: آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد که ایران جزء چهار کشور آخر در زمینه شکاف جنسیتی است و چه کسی در این باره باید احساس مسئولیت کند و جایگاه زنان را ارتقاء دهد.

وی با انتقاد از وضعیت جذب زنان در هیئت‌ علمی دانشگاه‌ها، اظهار داشت: انتظار داشتیم که در دولت روحانی برای ارتقای وضعیت زنان، اقداماتی انجام شود اما هیچ اتفاقی رخ نداد و سؤال ما از آقای غلامی این است که «آیا خود شما مخالف حضور زنان در رده‌های مدیریتی وزارت علوم و دانشگاه‌ها هستید یا اینکه از جایی مدیریت می‌شود که زنان را در رده‌های بالا به کار نگیرید؟»

نماینده مردم تهران در مجلس با تأکید بر اینکه شما باید وضعیت زنان را ارتقاء دهید، افزود: توسعه پایدار، از زنان به عنوان عاملان توسعه یاد می‌کند اما در کشور ما رویه این چنین نیست و باید همه به دنبال آن باشیم که مشکلات زنان را حل و فصل کنیم.

سلحشوری تصریح کرد: ۶ نفر زنِ مسئول در کل وزارتخانه علوم داریم که این آمار فاجعه‌بار است و متأسفانه وزیر علوم هم هیچ اطلاعات درستی در این زمینه به ما ارائه نداد و بر این اساس، بنده توضیحات وی را قانع‌کننده ندانستم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۱۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم

محمد علی زلفی گل، وزیر علوم در مراسم آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی کشور گفت: شهدای علمی نشان دادند که دشمن از پیشرفت علم و فناوری در هراس است. در دوران شیوع بیماری کرونا دانشمندان پزشکی، مهندسی و انسانی کمک کرده تا سلامت جسمی و روحی مردم ایران حفظ شود. 

وی ادامه داد: دنیای مدعی حقوق بشر و آزادی واردات واکسن کرونا را تحریم کرده بودند. 

زلفی گل ادامه داد: افتخار وعده صادق و اقتدار ایران خروجی دانشگاه های کشور است.علم و فناوری جدید فرهنگ تازه ای را خرق خواهد کرد. 

وزیر علوم بیان کرد: استادان سرمایه های نمادین کشور هستند و استادان در هر نقطه ای سبب ارزش بیشتر پیدا کردن آن مناطق خواهد شد. مرجعیت علمی. شاکرد پروری از جمله الویت های وزارت علوم است. 

زلفی گل تاکید کرد: کشورگشایی مشروع از طریق علم و فناوری همچنین تولید دانش است. جامعه فرهیخته دانشگاهی را باید قدر بدانیم و سرمایه گذاری در حوزه علم و فناوری بهترین سرمایه گذاری کشور است.

وزیر علوم افزود: بر اساس ابلاغیه ها ۱۵ درصد بودجه دانشگاه ها به پژوهش و ۵ درصدنیز به امور فرهنگی اختصاص پیدا کند. 

وی گفت: علامه مطهری با خون خودش رسالت انبیا را تقویت کرد و به ما آموخت که شهدا و استادان بعد از حیات نیز اقدامات سان اثر بخش است.

در ادامه مراسم،  حجت الاسلام مصطفی رستمی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها گفت: در مراسم   جریان مداوم علمی در کشور بسیار درخشان بوده است. 

وی ادامه داد:  اگر بنا بر بروز اتفاقات مورد نظردر کشور هستیم باید به سمت علم و دانش همچنین تکریم استادان علمی حرکت کنیم. 

وی بیان کرد: اگر جریان علمی کشور در کنار دفاعی قرار نمی گرفت،  وعده صادق به خوبی انجام نمی گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • مصوبه «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان» ابلاغ شد
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • تشریح روند انتخاب استادان نمونه کشوری
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • شیراز قهرمان مسابقات والیبال اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد منطقه یک کشور
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!